Események betöltése

« Összes Események

FÖLDRŐL AZ ÉGBE – Anima Sound System és vendégei

január 30 - 19:00 - 21:00

3900HUF - 5900HUF

Az Anima Sound System adventre tervezett nagykoncertjén nemcsak a zenekar három évtizedének népdalok által inspirált darabjai, de a legismertebb slágereik is szerepet kapnak, sőt, a tervek szerint számos, az Animát tisztelő művészvendég izgalmas részvételével valósul meg, az adventre tekintettel, vallásos népi dalok és gospelek programba emelésével.

A Földről az égbe című koncertprogramban – amely a kárpát-medencei kulturális tradíciók egymásra találását járja körbe Anima és népdalokkal. Visszatér a zenekar első énekesnője, Bognár Szilvia, akinek nevéhez számos népdal ihlette Anima muzsika fűződik, mint például a Rakjuk a tüzet, a Csángó vagy a Csillagtalan. A tradíciót és a családi kötelékeket erősíti az alapító Prieger Zsolt és Szabolcs, valamint Zsolt lánya, Fanni, aki 13 éve tagja a zenekarnak, de meghívást kapott a csíki Bocskor Bíborka is, aki előadja az Anima Csík együttes által is feldolgozott Sose lesz vége című számát. Érkezik Magyar Bori a Makámból és Szalóki Ági is. A meghívást elfogadta Berecz András és fia, Marci, ahogy a zenekar régi nagy barátja, Csoóri Sándor Sündi is. A tervek szerint Itt lesz velünk Ferenczi György, de Törőcsik Franciska is énekelni fog, hiszen vele is közös dalt írt a közelmúltban a zenekar a magyar roma hagyomány előtt tisztelegve, amelynek egyik legkiválóbb képviselője, Kovács Antal, a Romano Drom vezetője és énekese és Unger Balázs a Cimbalibandból is tiszteletét teszi egy dal erejéig, bizonyítva: a magyar kultúra egy és oszthatatlan. Az eseményt a Discantus kórus vendégszereplése koronázza meg, melyben a gospel és népdal elemei keverednek, ráadásul a kórus a Tedd a napfényt be a számba és a Csinálj gyereket című Anima-slágerekben is közreműködik majd.

A műsor egyszerre szól a kulturális egymásra hatásról, a zenei testvériségről és a magyar tradícióról, amely a múltban gyökerezik és szorgosan keresi a jövőt és a modernitást, s közben egyszerre szólítja meg az összes generációt. Földről az égbe – hagyományok és hit őrzésével.

Részletek

Dátum:
január 30
Időpont:
19:00 - 21:00
Összeg:
3900HUF - 5900HUF
Honlap:
https://varkertbazar.hu/esemenyek/foldrol-az-egbe-anima-sound-system-es-vendegei

Helyszín

Várkert Bazár, Budapest
Ybl Miklós tér 2-6.
Budapest,
+ Google Térkép